Programma 2013-2014
maandag 11 november 2013
Een sjiek festival

Het Roosendaalse carnavalsseizoen 2012-2013 is geopend. En hoe! In een zinderende Eratozaal werd tijdens het liedjesfestival de twaalfde stadsprins van Tullepetaonestad bekend gemaakt: Ruben 1e. De kersverse prins, in het dagelijks leven beter bekend als Ruben van de Ven, gaf de Tullepetaone direct een opdracht mee: “Zorg dat al jullie bellekes netjes zijn opgepoetst van’t jaar, zodat jullie op elk galabal de kleurrijkste parel zijn!”

Ruben 1e mocht na zijn installatie de winnaar van het liedjesfestival uitroepen. Vijftien bandjes hadden tijdens het festival hun uiterste best gedaan om een zo sjiek mogelijk lied ten gehore te brengen. Woensdag GAK’tDAG zorgde voor een levende karaoke, terwijl SKOOR het publiek aan het dansen kreeg met hun nummer waarin gedraaid en gezwaaid werd. Uiteindelijk sleept DaWuldeNieWete  met hun versie van Gaòd’op sjiek? de overwinning binnen. Hun ‘ieperdepiep oera’ en ‘vijfenveftig roskes’  zal dit carnavalsseizoen overal te horen zijn.

De feestelijkheden rond de start van het carnavalsseizoen waren dit jaar al ver voor het liedjesfestival begonnen. Al om 11.11 uur ’s ochtends hadden 350 Tullepetaone zich voor de 3 Weesgegroetjes verzameld om gezamenlijk te gaan ontbijten. Uitgedost in hun sjiekste pakske genoten de Tullepetaone van een rijkelijk gevulde dis. Worstenbrood, eieren, spek, chocoladebroodjes, de Tullepetaone zaten gebakke. Bedenk daarbij dat er een heerlijk zonnetje scheen, dat elke deelnemer het veldteken van 2013 ontving, dat bandjes zorgden voor extra ambiance en je kunt je vast wel voorstellen dat de sfeer optimaal was. De commissie kwakkelkraantverspreiding poogde ondertussen alle Tullepetaone extra sjiek aan te kleden door gezamenlijk papieren stropdassen te vouwen.

Tegen de avond stond er nog een bordje boerenkool met worst voor de Tullepetaone klaar, zodat de leden van Stichting Carnaval Roosendaal met een goed gevulde maag aan hun protocollaire vergadering konden beginnen. Cor Verbogt werd hierbij officieel uitgeroepen als nieuwe voorzitter van de stichting en werd in een letterlijk warm bad welkom geheten. De vergadering werd opgeluisterd door muziek van de Pirrespleinzangers. Tot verrassing van velen stapte één van de Pirrespleinzangers als nieuwe hoogheid naar voren. Tevens werd bekend gemaakt dat de stichting vier nieuwe, jonge kwakkelboeren aan zich heeft weten te binden, genaamd Arwen van Gestel, Eric Methorst, Remco Suijkerbuijk en Mark Stuij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Dagen tot Carnaval
Over de Stichting